Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Vier woningen afgebrand: na 5 uur brandmeester1

Vier woningen afgebrand: na 5 uur brandmeester
Brandweer | 1-2-2013 om 21:36 door Kevin Een zeer grote uitslaande brand heeft vier bovenwoningen aan de Meddosestraat in Winterswijk volledig verwoest. De brand ontstond rond 19:45, pas na 5 uur blussen gaf de brandweer het sein brandmeester. De bewoners wisten het pand op tijd te verlaten.

Omdat het bestrijden van de brand van binnenuit of via de ramen niet effectief genoeg bleek te zijn heeft de brandweer rond 23:00 aangegeven het blussen tijdelijk te moeten staken totdat de vlammen door het dak kwamen om zo efficienter te kunnen blussen. De vlammen sloegen rond 00:00 nog hoog uit het dak, maar daarna werden de vlammen snel minder.

De brand werd bestreden door de brandweer uit Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde (extra grote bluscapaciteit), Doetinchem (extra hoogwerker) en het Duitse Oeding. Waarschijnlijk is de brand in het woongedeelte ontstaan, maar de oorzaak van de brand is nog niet bekend. Naastgelegen panden zijn bespaard gebleven, maar hebben ook waterschade opgelopen. De brandweer verwacht tot 02:30 bezig te zijn met nablussen en opruimen. Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland zijn er acht bewoners opgevangen in een Hotel.

De politie zette de wijde omgeving af, via het Twitter account @polwwijkbuiten liet agent Willem Saris weten dat het publiek niet mee maar tegen werkt. Hij schreef "Linten en afzettingen zijn er niet voor niets!"
Deel bericht via WhatsAppReacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperkenBios agenda