Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Drugsonderzoek; vijf verdachten in voorlopige hechtenis0

Drugsonderzoek; vijf verdachten in voorlopige hechtenis
Nieuws | 15-4-2014 om 11:16 door Ellen De politie in Winterswijk en Groenlo zijn bezig met een onderzoek naar de handel en het gebruik van harddrugs in deze Achterhoekse plaatsen.

Er zijn twaalf personen aangehouden, vijf van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Geweld

De politie begon een onderzoek nadat men in Winterswijk in het weekend regelmatig geconfronteerd werd met geweld in het plaatselijke uitgaansleven. Het vermoeden was, dat de betrokkenen niet alleen drank hadden gebruikt maar ook harddrugs. Aangezien stappen gezellig moet zijn en om verdere escalatie te voorkomen, werd het druggebruik en de handel daarin door de politie onder de loep genomen.

Aanhoudingen

Afgelopen week werden tijdens verschillende politieacties twaalf verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden tussen dinsdag 8 april en vrijdag 11 april plaats. Er werden in Winterswijk elf verdachten aangehouden en in Groenlo één.

Huiszoekingen

Bij drie panden in Winterswijk werd een onderzoek in de woning ingesteld. In totaal werd zo’n 90 gram poeder aangetroffen, waarvan forensisch onderzoek moet uitwijzen of het om harddrugs gaat.

Voorlopige hechtenis

Van de aangehouden verdachten zijn er vijf voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Het gaat daarbij om drie Winterswijkse mannen 27 t/m 33 jaar en een 28-jarige plaatsgenote en een 52-jarige man uit Groenlo. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Melden of aangifte

Met deze aanpak hoopt de politie, dat het aantal geweldsincidenten afneemt. Zij adviseert slachtoffers om dit altijd te melden. In een persoonlijk gesprek kan over het doen van aangifte worden gesproken. Wanneer men informatie over dergelijke feiten anoniem wil doorgeven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.



 


Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda