Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Groot feest tijdens vijfde editie VuurFestival Meddo0

Groot feest tijdens vijfde editie VuurFestival Meddo
Nieuws | 16-4-2014 om 19:25 door Ellen Zaterdag 19 en zondag 20 april zal jongerencentrum Elbekurkie voor de vijfde keer het VuurFestival Meddo organiseren.
Het festival dat onder andere plaats vind op 1e paasdag is uitgegroeid tot een familie evenement voor alle leeftijden. De organisatie probeert dan ook voor iedere doelgroep een passend programma te bedenken rondom het gigantische paasvuur.
Feest op zaterdagHet festival zal dit jaar op zaterdagavond om 19:00 uur beginnen met een programma gericht op jongeren. Roy Heesen van het de organisatie vertelt: “Speciaal voor deze editie dopen we het podium deze avond om tot Madhouse Stage: het partyconcept van DJ JEAN. Hij zal met onder andere Maron Hill & MC Boogshe gedurende 3 uur de hoofdact van de avond zijn”. Daarnaast is dit jaar een samenwerking met Gelderesch Reizen opgezet waarbij mensen buiten Meddo deze avond makkelijk naar het VuurFestival kunnen komen. Plek dient gereserveerd wel gereserveerd te worden: geldereschreizen.nl
Een voetbalveld vol houtTraditiegetrouw wordt op de zondag, 1e paasdag, het gigantische paasvuur ontstoken. De stapel wordt vlak van te voren opgebouwd. Mike Goossens: “De pakketten liggen tot vlak voor Pasen naast elkaar wat in totaal een oppervlakte van ongeveer een voetbalveld vol hout geeft.  Vorig jaar stond de hoogte op 22 meter, we verwachten dit jaar een recordhoogte te halen!”
Een vol programma op zondagOp 1e paasdag begint het programma om 17:00 uur. Hierbij is de kinderweide geopend met een breed en divers programma. Daarnaast begint op het openlucht podium, dat overigens zo’n 25 meter breed zal worden,  de coverband Rockin Town te spelen en zal in de discotent het programma ook starten. “Door een programma op het openlucht podium, gericht op de ouderen, en een programma met 7 verschillende DJ’s voor de jongeren in de discotent neer te zetten kunnen we iedere doelgroep iets interessants bieden”, aldus Tijmen Elsinghorst.Om 20:30 uur zal dit jaar naast het muziekprogramma de spectaculaire openingsshow van het VuurFestival starten. Op dit tijdstip zal ook de fakkeloptocht vanuit Elbekurkie vertrekken richting het festivalterrein waarna om 21:00 uur het paasvuur ontstoken zal worden. Hierna zal het programma verder gaan met onder andere de coverband SOC, de akoestische formatie KOEST en het uitgebreide programma in de discotent. Door medewerking van OmroepCW  kan dit jaar ook alles live gevolgd worden op onze site!Voor de zondag van het VuurFestival is de entree geheel gratis. Toch wil de organisatie wel benadrukken dat er een mogelijkheid bestaat tot een gift bij de entree omdat Elbekurkie bezig is de grond waar het gebouw op staat te kopen. Hiervoor is uiteraard veel geld nodig en op deze manier komen we steeds iets dichterbij. De zaterdagavond kost in de voorverkoop 10 euro via de site en 15 euro aan de deur. Meer informatie over het VuurFestival is te vinden op www.vuurfestival.nlHet festival dat onder andere plaats vind op 1e paasdag is uitgegroeid tot een familie evenement voor alle leeftijden. De organisatie probeert dan ook voor iedere doelgroep een passend programma te bedenken rondom het gigantische paasvuur.
Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda