Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Culinaire Battle editie The Black Box0

Culinaire Battle editie The Black Box
Nieuws | 17-4-2014 om 10:21 door Ellen Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni 2014 kunt u weer volop culinair genieten tijdens de 4e editie van de Culinaire Battle.
10 top-koks van 10 verschillende top-restaurants uit de regio gaan de strijd weer aan om als beste gekozen te worden door de bezoeker. Ze strijden verspreid over twee dagen op het terrein van de Tricot die twee dagen lang omgetoverd wordt tot een enorm openluchtrestaurant.

Het thema van dit jaar is: “The black box”

De koks zullen tijdens een ceremoniële avond bij de loting van de black-boxen een box kiezen waar ingrediënten in zitten die ze moeten gebruiken om op de Battle hun creativiteit op bord te presenteren. Iedere box is tevens een gang. De koks weten dus niet met welke ingrediënten welke gang ze gaan maken. De kok die een box kiest met daarin de ingrediënten voor een “hoofdgerecht warm”, mag uitsluitend die gang maken. Zo krijgt u op die avonden een vijf gangen diner gekookt door vijf verschillende restaurants. U begint ongeacht hoe laat u binnenkomt met het voorgerecht koud, vervolgens voorgerecht warm, tussengerecht warm, hoofdgerecht warm en tot slot nagerecht koud.

Dit jaar is het festival volledig overkapt. De opstelling van de tenten voor zowel de koks als de bezoekers en de muzikanten is geconcentreerd aan het voorste gedeelte van het Tricot-terrein. Het podium voor de muzikanten staat in de tent waar ook de bezoekers aan tafel zitten, aangeduid als “hoofdtent”. De koks staan tegen de hoofdtent aan in vijf afzonderlijke pagode tenten.

Bij binnenkomst ontvangt u een jurykaart en wordt u ontvangen door één van onze gastvrouwen. U wordt begeleid naar uw (gereserveerde) tafel. U kunt er ook voor kiezen om eerst op het koffieterras van uw welkomst koffie te genieten, verzorgd door Beukenhorst Koffie. Op uw jurykaart staan de namen van de restaurants en de gang die ze gaan maken waar u een beoordeling achter mag zetten nadat u geproefd heeft. Aan het eind van de avond wordt aan de hand van uw beoordeling de winnaar bekend gemaakt. Er is één winnaar en 4 tweede plaatsen.

Om even uw benen te strekken tussen de gerechten door kunt u wandelen over de kunstmarkt in een tent die wederom aan de hoofdtent grenst, om bijzondere kunststukken van kunstenaars uit de regio te bekijken of om even lekker bij te kletsen. U kunt ook een rit door het centrum van Winterswijk maken met één van de vier oldtimers (T-ford) die ook beide dagen op het terrein aanwezig zijn. Daarnaast is er nog een gezellig openluchtterras en koffieterras verzorgd door Beukenhorst koffie.

Live muziek wordt verzorgd door bands met onder andere op vrijdag het duo Robin & Dick en op zaterdag Moonyard

Zoals u van ons gewend bent hebben we op deze avonden ook weer volop bediening en entertainment.

De winnaars van vorig jaar; Hotel Stad Munster uit Winterswijk en Burg Hotel Pas uit Oeding (Duitsland) zullen hun titel moeten verdedigen. De uitdagers, waaronder Strandlodge Winterswijk en Restaurant Oldenkott Duitsland gaan de strijd aan om de titel te veroveren.
Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda