Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Gerrit Komrij College zamelt geld in voor scholieren in Afrika0

Gerrit Komrij College zamelt geld in voor scholieren in Afrika
Nieuws | 19-9-2014 om 19:51 door Ellen Het Gerrit Komrij College zamelt dit schooljaar met diverse acties geld in om scholieren in Afrika in het (fiets)zadel te helpen.

Het Gerrit Komrij College zamelt dit schooljaar met diverse acties geld in om scholieren in Afrika in het (fiets)zadel te helpen. Veel leerlingen in Afrika kunnen niet naar school, omdat zij veelal ver van school wonen en geen geld hebben voor vervoer. Het Gerrit Komrij College hoopt met deze actie aan het einde van dit schooljaar 200 fietsen te kunnen schenken aan scholieren in Afrika.  De actie vindt plaats in samenwerking met deliefdadigheidsinstelling CooP-Africa.

 

Van 13 oktober tot en met 17 oktober zullen de leerlingen van start gaan met de actie (S)teun.

 

Wat betekent (S)teunU zult door onze leerlingen worden gevraagd een varkentje te wassen door een of meerdere varkentjes te krassen op een krasvel. Het bedrag dat u tevoorschijn tovert is uw bijdrage. De bedragen onder de varkentjes (de “teuntjes) variëren van €0,50 tot maximaal €3,00.Elk volgekraste (S)teun boekje met 25 teuntjes betekent €50,- voor een fietsIn ruil voor uw bijdrage ontvangt u een vel met 8 waardecoupons met aantrekkelijke kortingen op pretparken, hotels, winkels, films, foto afdrukken en nog veel meer. Er is voor iedereen wel iets bij. Zo geeft het Gerrit Komrij College iets aan u terug als dank voor uw donatie.

 

De fietsen in het Bike4School programma van CooP-Africa(www.bike4school.org) worden lokaal geproduceerd. Met uw steun kunnen daarom niet alleen 200 leerlingen in Afrika met de fiets naar school in plaats van lopend, maar wordt ook werkgelegenheidgecreëerd voor jongeren uit de sloppenwijken.

 

Doe dus mee met de actie (S)teun en let op de groene (S)teunboekjes die bij u aangeboden zullen worden in de week van 13 tot en met 17 oktober.

 

Rechtstreeks donaties aan CooP-Africa voor het Bike4School programma kunt u ook doen aan 'Stichting Cycling out of Poverty':IBAN: NL68 SNSB 0906146356 te Nijmegen o.v.v. Gerrit KomrijCollege.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ed de Graafvan het Gerrit Komrij College op tel0543-551515 of email:e.degraaf@gerritkomrijcollege

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda