Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Succesvolle 3e editie ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap0

Succesvolle 3e editie ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap
Nieuws | 22-9-2014 om 12:13 door Ellen De derde editie van de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap kende zo’n 680 deelnemers.

De wandelaars hadden een natte start, maar vanaf een uur of tien begon de zon te schijnen en was het genieten geblazen. De eerste marathonloper finishte na 3 uur en 19  minuten en de laatste wandelaars kwamen even voor vijven over de finishstreep. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

 

Het bijzondere aan de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap is dat het evenement een recreatief karakter heeft. Eddie Grotenhuis voorzitter van de stichting Marathon Winterswijk vertelt: “Het gaat niet om de snelste tijd, maar om het genieten van het landschap en het sportief bezig zijn. Je kunt de marathon solo lopen maar ook als duo. Als duo wissel je elkaar onderweg af. Als de een loopt, fietst de ander. Wandelaars konden afstanden van 10, 20, 30 of 40 km lopen. De route is grotendeels onverhard en leidt over plekken waar je normaal gesproken niet komt. Het zijn echt de mooiste en onbekendste stukjes van Winterswijk. Onderweg zijn een aantal bijzondere rustpunten. Bij de familie Te Peele liepen de deelnemers dwars door de koeienstal, bij Steakhouse Vivaldi dwars door het restaurant en langs de steengroeve. De rustpunten worden allemaal verzorgd door lokale horeca ondernemers, dus ook de inwendige mens wordt versterkt.”

 

Genieten staat voorop

Ook na de finish worden de deelnemers van het evenement in de watten gelegd. “Voor alle deelnemers was er een zonnebloem, water, fruit en een lekkere krentenbol. Daarnaast kon je een sportmassage of een voetmassage ondergaan. Ook werd volop gebruik gemaakt van de verwarmde hottubsOp de Markt was ook een informatiestand van de Landschapskudde aanwezig. De Landschapskudde verzorgt een deel van het groenbeheer binnen de gemeentes Winterswijk en Oost Gelre en heeft moeite het hoofd boven water te houdenTijdens het laatste stukje van de route konden de deelnemers kennis maken met de herder en zijn kudde. Tot slot konden de deelnemers zich met een van de aanwezige oldtimers van de Winterswijkse Oldtimer Club in stijl terug laten brengen naar de startlocatie. Genieten staat dus bij ons voorop”, aldus Eddie Grotenhuis. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan de Stichting Hunebulten Sport.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda