Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Schuurinbrekers actief0

Schuurinbrekers actief
Nieuws | 21-10-2014 om 19:49 door Ellen In de Achterhoek zijn schuurinbrekers actief die bij kwekerijen en hoveniersbedrijven toeslaan.

De inbrekers hebben het vooral voorzien op tuinapparatuur zoals zitmaaiers, bladblazers, kettingzagen en heggenscharen.

In de nacht van zondag op maandag 20 oktober werd een kwekerij aan de Ruurloseweg in het Achterhoekse Zieuwent de dupe. De daders kwamen aan de achterkant van het bedrijf binnen en gingen ervandoor met een bladblazer en andere tuinapparatuur. Ook een bedrijf aan de Strengendijk in Ruurlo werd afgelopen weekend bezocht door inbrekers die de achterdeur forceerden. Ze namen twee bosmaaiers, een heggenschaar, een landmeter en duur gereedschap mee. In dezelfde nacht werd bij een hovenier in Beltrum geconstateerd dat er mogelijk voorbereidende handelingen voor een inbraak waren getroffen door een buitenlamp af te plakken.


Tips

Om te voorkomen dat inbrekers kunnen toeslaan heeft de politie een aantal tips. Sluit de ruimtes goed af met sloten, voorkom dat men van buitenaf in de schuur kan kijken. Wees er op attent dat zelfs ramen van 15 centimeter grootte een mogelijkheid bieden om in te breken. Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en scharnieren. Voor ramen geldt hetzelfde. Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten. Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet; zet ze dan vast.

 

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda