Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Politie rolt hennepkwekerijen op0

Politie rolt hennepkwekerijen op
Nieuws | 10-4-2015 om 11:51 door Ellen De politie heeft op donderdag 9 april verschillende hennepkwekerijen opgerold in de Achterhoek.

In Doetinchem stonden de hennepplanten op twee slaapkamers in een huis.

In totaal stonden er in Doetinchem ongeveer 100 planten verdeeld over twee kweektenten. Tijdens de inval was er niemand in het huis aanwezig. De ramen in de slaapkamer, waar de planten stonden, waren helemaal nat van de condens. Verder zaten de gordijnen potdicht, typische signalen waaraan buurtbewoners kunnen zien dat er een hennepkwekerij in een huis zit.

In Didam troffen agenten ongeveer 150 planten aan in een huis aan de Muurbloemstraat. Daar bleek dat de stroom ook illegaal werd afgetapt. Ook hier was niemand aanwezig.

Verdachte aangehouden

In Winterswijk werd een kwekerij aangetroffen in een woning aan de Misterweg. In drie kweektenten stonden in totaal bijna 100 oogstrijpe planten. Tijdens de ontruiming was er niemand in de woning aanwezig, maar een 41-jarige man uit Winterswijk is later op de dag op het politiebureau aangehouden en verhoord over de kwekerij.

Alle aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de Winterswijker maakt de politie proces-verbaal op. In Didam en Doetinchem onderzoekt de politie nog wie verantwoordelijk waren voor de kwekerijen.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda