Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Nationale Sportweek wordt feestelijk afgetrapt in Doetinchem0

Nationale Sportweek wordt feestelijk afgetrapt in Doetinchem
Nieuws | 17-4-2015 om 10:20 door Ellen Op 18 april wordt in Doetinchem de 12e Nationale Sportweek officieel afgetrapt.

Burgemeester Niels Joosten van gemeente Doetinchem verricht de feestelijke opening samen met de zeven andere Achterhoekse gemeenten en ambassadeurs van de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De week wordt ieder jaar groots afgetrapt in een gemeente in Nederland en dit jaar is de opening in de Achterhoek. De Nationale Sportweek vindt plaats van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april en heeft als thema ‘ik neem je mee!’.

Rondom de opening, op zaterdag 18 april om 14.00 uur op het Simonsplein in Doetinchem, is er van alles te doen in de stad. Op zaterdagmiddag zijn er sport- en spelactiviteiten in de Doetinchemse binnenstad. Van outdoor fitness in het Plantsoen, watersporten in de Waterstraat, denksporten in de Hamburgstraat tot een heuse boksring op het Simonsplein. Op het podium op het Simonsplein zijn de hele middag optredens van diverse artiesten, waaronder Yes-R, Ralf Mackenbach en Wolter Kroes. 


Achterhoek in Beweging
Peter Drenth, wethouder gemeente Doetinchem: "Het is een eer de Nationale Sportweek in Doetinchem te mogen openen. Sport staat in de Achterhoek hoog op de agenda en gezien de regionale verbondenheid past het erg goed dat dit jaar voor het eerst niet een stad, maar een regio de opening verzorgt. We hopen er dan ook met alle gemeenten een groot succes van te maken.”

 

‘Ik neem je mee!’
Tijdens de Nationale Sportweek zetten in heel Nederland onder meer honderden sportverenigingen, bedrijven, en scholen hun deuren open. Ze organiseren de hele week activiteiten als hardloopclinics, korfbaltoernooien en roeidemonstraties om jong en oud kennis te laten maken met (nieuwe) sporten. Met het thema ‘Ik neem je mee!’ worden Nederlanders uitgedaagd iemand die niet of weinig sport mee te nemen naar zijn of haar sportclub.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “De Nationale Sportweek is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen van Nederland. Het aantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders neemt ieder jaar toe. Afgelopen jaar deden er ruim 1 miljoenmensen mee aan één van de 9.000 sportactiviteiten. We hopen daarom ook in 2015 weer een recordaantal initiatieven te behalen. De opening a.s. zaterdag in Doetinchem is daar een prachtig startschot voor.”

Over de Nationale Sportweek
De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de tiende Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek werd tot op heden in de laatste week van april gehouden. Vanaf 2016 vindt de Sportweek plaats in september. Voor meer informatie, zie www.nationalesportweek.nl.

Over de opening in de Achterhoek
Naast de acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk, zijn Provincie Gelderland, Graafschap College en Kruiswerk Achterhoek als partners betrokken bij de opening in de Achterhoek. Zie www.achterhoekinbeweging.nl voor meer informatie en het hele programma.

Over Achterhoek in Beweging
Achterhoek in Beweging is een initiatief om gezonde leefstijl in de regio Achterhoek te promoten, waarbij Graafschap College, Gelderse Sport Federatie, de Achterhoekse gemeenten en Freshmen Group als partners zijn aangesloten. Na een grootschalig symposium in 2011 is Achterhoek in Beweging verder gegaan als online platform waar goede initiatieven op het gebied van een gezonde en actieve leefstijl een podium krijgen. Voor meer informatie, zie www.achterhoekinbeweging.nl en/of volg Achterhoek in Beweging op Twitter en Facebook.   

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda