Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Weer nieuwe namen line-up Manana Manana Festival0

Weer nieuwe namen line-up Manana Manana Festival
Nieuws | 30-4-2015 om 16:25 door Ellen Naast het meest relaxte festival van Nederland is Mañana Mañana ook een paradijs voor festival- en cultuurliefhebbers zonder enige vorm van hokjesgeest.

Op de zeven podia zullen bands uit binnen- en buitenland optreden in de meest uiteenlopende stijlen. De gemene deler is simpelweg: kwaliteit. De organisatie heeft besloten extra te investeren in absolute topacts en pakt de komende 3de editie groots uit met drie zeer unieke namen, namelijk: twee secties van het Radio Filharmonisch Orkest, Iggy Pop & The Stooges bassist Mike Watt en nieuwste rootssensatie The Deslondes.

Nooit eerder vertoond op een festival: Koper- en strijksectie Radio Filharmonisch Orkest tussen de popbands!
Dit soort dingen maak je als doorgewinterde festivalbezoeker toch niet vaak mee: twee officiële secties van het Radio Filharmonisch Orkest op Mañana Mañana. Inderdaad, gewoon tussen de DJ’s, straattheaterartiesten, popbands en ander vermaak. Normaal gesproken is zijn symfonieorkestleden met een dergelijke staat van dienst onmogelijk te boeken voor een festival. Echter, de oorspronkelijk uit Hummelo afkomstige Hans van Loenen is de eerste trompettist van het Radio Filharmonisch Orkest en zo werd het contact gelegd. Met deze wereldwijd unieke samenwerking als resultaat! Zowel de koper- als strijksectie van het orkest zullen acte de prescence geven en concerten verzorgen op podium ‘De Veranda’ op zondag.

The Stooges bassist Mike Watt met CUZ op Mañana Mañana
Een levende legende, dat is ‘ie! Mike Watt afkomstig uit San Pedro (voorstadje van Los Angeles) schreef als bassist van de legendarische experimentele punkband The Minutemen in de jaren ’80 muziekgeschiedenis door een totaal unieke benadering van het genre. En dat ging vooral bij collega muzikanten niet ongemerkt voorbij. Red Hot Chili Peppers droeg bijvoorbeeld hun succesalbum ‘Blood Sugar Sex Magik’ aan hem op (kijk maar eens achter op de hoes). Via zijn indrukwekkende solocarrière en samenwerkingsverbanden met o.a. Sonic Youth en J. Mascis trad hij in 2003 uiteindelijk toe tot de allerbeste band ter wereld: The Stooges. De band van Iggy Pop inderdaad. Zijn staat van dienst binnen de alternatieve rock van de afgelopen decennia is onschatbaar. Hij was bijvoorbeeld degene die Dave Grohl aanspoorde om weer muziek te maken na de tragische dood van Nirvana frontman Kurt Cobain door hem in te lijven in zijn band. En dan speelt hij toch zomaar met zijn nieuwe band CUZ op Mañana Mañana. De organisatie is uiteraard ongelooflijk trots! Alsof dat nog niet genoeg is, bestaat de rest van deze groep uit o.a. leden van de Briste indie/garage geweldenaars The Go! Team. CUZ treedt op op de Mañana Mañana zaterdag.

Nieuwe sterren aan het rootsfirmament: The Deslondes uit New Orleans
Ze zijn in de VS dé band van het moment: The Deslondes. En dat terwijl hun debuutalbum nog moet verschijnen! Na afzonderlijke zwerftochten door de Zuidelijke staten ontmoetten ze elkaar een aantal jaren geleden in de ultieme muziekstad New Orleans. Met hun volledig eigen sound, geënt op traditionele blues, country en soul, speelden ze zich in de kijker van de muziekbazen van New Orleans en Nashville en onlangs volgde een uitgebreide tour met The Alabama Shakes. Gelukkig lag de Mañana Mañana programmacommissie ondertussen ook niet te slapen, want zij wisten The Deslondes te bevestigen voor hun eerste (!) optreden buiten de VS. The Deslondes spelen op zaterdag en zondag.

Mañana maatwerk
Veel bands en artiesten spelen op Mañana Mañana speciale en eenmalige maatwerk sets naast hun reguliere optredens. Bezoekers die op de camping staan hoeven hier niets van te missen, want deze artiesten zullen gedurende het weekend vaker optreden. Nog een goede reden om een weekend te blijven overnachten! Op dit moment is 95% van het programma geboekt.

Reeds bekend gemaakt namen: 
Het Universumpje (stonerrock met absurdistische Nederlandse teksten), Rex Pharao (akoestische rock), Jack Broadbent (UK – de slidegitaar sensatie van de toekomst), Henri en de Feekmen (hunebedden sixties/garage), Koschka & Heimprofi (performance art met beeld en geluid), The New Sound Jazz Machine (bigband met eigen composities), Boss Capone (reggae), The Wizard Of Drones (soundscapes/ambient door John de Wolf), Majestic  Scene (rock out of the box uit Tilburg), Yentel & De Boer (absurdistisch muzikaal cabaret), Jakob van Baast (klassiek pianotalent uit Broekhoven), Hömpfdinga (electronisch/alternative), Tangled Eye (VS/NL – roots met een flinke scheut gospel), Los Mezcales (Mexicaanse muziek), The Mysterons (psychedelica/garage), Stuurbaard Bakkebaard (high culture voor laag opgeleiden uit de lichtstad), Navarone (rock uit de Waaldelta), bijbelverhalen door Haagse cultmuzieklegende Guy Tavares, Gribus Rariteitenkaravaan (sprookjesachtige freakshow), The Indien (alternative), Kalio Gayo (exotische dansmuziek), Darla Sinners (folk uut Mokum), Giant Tiger Hooch (rhythm & blues met een lach en een traan), Eerie Wanda (indie), Birds That Change Colour (meerstemmige rootsmuziek uit Vlaanderen met leden van Millionaire), De Pensionado’s (AOW & western), Boogie Beasts (smerige blues uit de banlieus van Luik), Het Nederlands Saxofoon Octet (toet toet!), De Wilma’s (dansbare bluegrass), Anne-Linde Van de Veen (cabaret), Travelling Wilburys NL (tribute), Hippy Tree Friends Collective (alternative), Delaney Davidson (Nieuw Zeelandse singer songwriter), Achterdochting (cynische woordkunstenaar), Oh Thunder (indie), The Information (country noir uit Salland), Nordmann (progressieve jazz uit Gent), reggaeworkshop door Pieter Both (Beef!), Martien Keesmaat (akoestische sologitarist), MAASK (stemkunstenaar), Men Of Mega (muziek met Gameboys), Mehmet Polat Trio (Turks-Afrikaanse muziek), Sinas (afrobeat), Herman Brock Jr. (country/americana), Green Hornet (de daadwerkelijke oorzaak van de aardbevingen in Groningen!) en Koffie (afrobeat). Naast muziek en theater is er ook ander programma, zoals een workshop ‘slacklining’, interactief muziektheater ‘BOOM BOOM’ en diverse kinderactiviteiten.
Meer binnen- en buitenlandse programmanamen volgen zeer binnenkort!

Voorverkoop informatie en kaarten bestellen
Kijk voor voorverkoop informatie op de Mañana Mañana website. Kaarten bestellen kan ook via deze site en bij alle vestigingen van Primera.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda