Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Alcoholcontrole na Zwarte Cross0

Alcoholcontrole na Zwarte Cross
Nieuws | 26-7-2016 om 11:56 door Ellen Na afloop van het Zwarte Crossfestival heeft de politie op maandag 25 juli op de Hamelandweg (N313) weggebruikers op alcohol gecontroleerd.

Van de 3000 gecontroleerde bestuurders bleken er 26 nog te veel restalcohol in hun bloed te hebben. Van vier bestuurders (waarvan twee beginnend bestuurders) is het rijbewijs ingevorderd.

De politie controleerde de huiswaarts kerende festivalbezoekers op ‘restalcohol’. Restalcohol is het percentage alcohol dat in het bloed overblijft na een te korte nachtrust. Het menselijk lichaam heeft 1 of 1,5 uur nodig om een standaard glas alcohol af te breken. Het gaat dus niet om mensen die maandagochtend alcohol hebben gedronken.

De weggebruikers werden tussen 07.00 en 13:00 uur gecontroleerd op de N313 ter hoogte van het restaurant ‘De Domme Aanleg’. In totaal hadden 26 bestuurders gedronken en is er proces-verbaal opgemaakt. Onder hen waren 5 beginnend bestuurders. Van twee van hen is het rijbewijs ingevorderd.

Vorig jaar werden 5514 bestuurders gecontroleerd en kregen 30 bestuurders proces-verbaal, waarvan 14 beginnende bestuurders. Toen werd ook nog gecontroleerd op de Twenteroute en werd van 1 beginnend bestuurder het rijbewijs ingevorderd.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda