Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Politie ziet alcoholmisbruik niet door vingers na Zwarte Cross0

Politie ziet alcoholmisbruik niet door vingers na Zwarte Cross
Nieuws | 26-7-2016 om 15:52 door Ellen ‘Het is goed dat de politie na de Zwarte Cross minder streng optreedt,’ is de stelling op de website van RTV Oost vandaag.
Meer dan de helft van de stemmers vindt dit onzin, en terecht. De politie treedt niet minder streng op dan anders.

De stelling is gebaseerd op een festivalganger die na een blaastest langs de kant moest wachten. Deze festivalganger concludeerde daarmee dat de politie alcoholgebruik in het verkeer door de vingers ziet. Het tegenovergestelde is waar: de politie controleert juist streng rond de Zwarte Cross om alcoholmisbruik aan te pakken.

Bij de verkeerscontrole zijn duizenden mensen met een snelle alcoholtest gecontroleerd. Die test wijst uit of iemand alcohol heeft gebruikt. Als dat niet het geval is kun je doorrijden (zoals bij het overgrote deel het geval was). Heb je wel alcohol op? Dan moet je een blaastest afleggen. Zit het alcoholpromillage onder de 220 ug/l voor een ervaren bestuurder, dan kun je alsnog doorrijden. Is het hoger? Dan moet een bestuurder even later een ademanalyse ondergaan.

Dit is een gebruikelijke procedure. Tegen 26 automobilisten is een proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast waren er vijf bestuurders die een grensgeval waren. In zo’n geval wordt geen verbaal opgemaakt, maar moet een bestuurder wel verplicht een uur wachten voor hij of zij mag verder rijden. Na de Zwarte Cross heeft de politie dus niet minder streng opgetreden en alcoholgebruik in het verkeer door de vingers gezien. Meer weten over alcohol en verkeer? Kijk op deze pagina van de politie.

 

Afbeelding: https://www.politie.nl/nieuws/2016/juli/26/02-lichtenvoorde-politie-ziet-alcoholmisbruik-niet-door-vingers-na-zwarte-cross.html 


Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda