Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Shuffle speelt Slagwerk-spektakel in Theater de Storm0

Shuffle speelt Slagwerk-spektakel in Theater de Storm
Nieuws | 1-12-2016 om 22:45 door Maarten Strakke Japanse, opzwepende Afrikaanse en swingende Braziliaanse drumkunsten zijn naast muzikale passie,

discipline en energie de hoofdingrediënten waar Slagveld mee gemaakt is!

 

 

Shuffle Percussion Group met allerlaatste Slagveld in Theater de Storm te Winterswijk.

 

Winterswijk – Na een uitverkochte voorstelling in 2015 zal op zondagmiddag 11 december om 14.30 uur theater de Storm te Winterswijk opnieuw het strijdtoneel zijn van Slagveld, een spectaculaire voorstelling van Shuffle Percussion Group. Onder regie van Hans Minnaert mixen de 12 performers van Shuffle virtuoos slagwerk, ontroerende composities en fysiek theater in hoog tempo tot een nieuwe afwisselende voorstelling.

 

Slagveld is net als de vorige voorstellingen Slagroom! en Slapstick een energieke muziektheatervoorstelling geworden. Onder leiding van artistiek leider John Sonderen zijn de slagwerkers erin geslaagd om hun muzikale talenten in een aanstekelijke performance te verpakken. Naast strakke Japanse, opzwepende Afrikaanse en swingende Braziliaanse drumkunsten zijn muzikale passie, discipline en energie de hoofdingrediënten waar Slagveld mee ontworpen en gemaakt is. Slagveld is totaaltheater en nog nooit eerder vertoond door een amateur slagwerkgroep van deze grootte.

 

 

Shuffle Percussion Group debuteerde in 2005 als eigenzinnige slagwerkgroep. De jaren daarna ontwikkelde de slagwerkgroep zich in de regio als groep die nu juist de dingen doet die je niet direct van een slagwerkgroep verwacht. Muzikaal werden nieuwe wegen ontdekt door te werken met eigen composities en elektronische muziek. Daarbij onderscheidt Shuffle Percussion Group zich van andere slagwerkgroepen door de laatste jaren hun focus op theatrale performance te leggen. Shuffle is een graag geziene gast in Winterswijk. Naast alle voorstellingen in Theater de Storm is Shuffle ook regelmatig te bewonderen op het slagwerkfestival Winterdrums.

 

Het creatieve team bestaat uit artistiek leider John Sonderen, student muziektheater Frans Kemna en regisseur/choreograaf Hans Minnaert. Sonderen en Kemna spelen beiden in de voorstelling Slagveld. Minnaert heeft o.a. 22 jaar gewerkt als danser, musicus en choreograaf bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Als co-regisseur-choreograaf heeft hij o.a. de theatervoorstelling Compassion van Carel Kraayenhof en de eerste twee succesvolle theatervoorstellingen van Percossa op zijn naam staan. Percossa geldt als een belangrijke inspiratiebron voor Shuffle Percussion Group.

 

In Slagveld ziet u Shuffle Percussion Group in de Overdrive, een voorstelling voor jong en oud!

 

Kaarten à 21,50 euro zijn verkrijgbaar via www.theaterdestorm.nl . Kinderen tot 12 jaar à 16,- euro.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda