Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Ga naar content Onderzoek naar verhandelen softdrugs aan minderjarigen0

Ga naar content Onderzoek naar verhandelen softdrugs aan minderjarigen
Nieuws | 18-8-2017 om 09:38 door Ellen Afgelopen week heeft de politie in de Achterhoek een 17-jarige jongen uit Groenlo aangehouden op verdenking van het verhandelen van softdrugs aan minderjarigen in Lichtenvoorde en Groenlo.

Een 20-jarige man uit Lichtenvoorde bleek bij de handel betrokken en is ook aangehouden. Verder kwam in het onderzoek een derde verdachte in beeld, niet voor softdrugshandel maar in verband met illegaal wapenbezit. Ook deze man, een 37-jarige man uit Groenlo, is aangehouden.

Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van diverse signalen die de politie ontving, zowel van ouders als scholen, over het feit dat er softdrugs werden verkocht aan minderjarigen in Lichtenvoorde en Groenlo.

De hoofdverdachte die in beeld kwam was de 17-jarige jongen uit Groenlo. Hij is zondag 6 augustus aangehouden. Hij is uitgebreid verhoord en ook heeft de politie gesproken met ongeveer 10 afnemers en diverse telefoons in beslag genomen. Nadat in het onderzoek duidelijk werd dat er mogelijk drugs en wapens aanwezig waren in een woning in Groenlo, vond er op dinsdag 8 augustus een zoeking plaats in deze woning. De hoofdbewoner, de 37-jarige man, is aangehouden. In de woning trof de politie gebruikershoeveelheden cocaïne, een gasalarmpistool en een hoeveelheid (scherpe) munitie aan. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens illegaal wapenbezit. Hij is na verhoor heengezonden.

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat een 20-jarige man uit Lichtenvoorde ook betrokken was bij de softdrugshandel aan minderjarigen. Hij is op woensdag 9 augustus aangehouden en ook uitgebreid verhoord.

Beide verdachten zijn inmiddels heengezonden. De komende tijd zal de politie nog een aantal afnemers en/of getuigen horen en daarna draagt de politie het dossier ter beoordeling over aan het Openbaar Ministerie.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda