Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Rechercheteam houdt verdachten aan voor snelkraken0

Rechercheteam houdt verdachten aan voor snelkraken
Nieuws | 6-8-2014 om 21:08 door Ellen Een speciaal rechercheteam van de politie in Oost-Nederland heeft op woensdag 6 augustus vier mannen aangehouden voor snelkraken in bedrijven in voornamelijk het oosten van Gelderland.
De mannen zijn afkomstig uit Veenendaal en Rhenen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De mannen, die in de leeftijd tussen de 18 en 41 jaar zijn, worden ervan verdacht, dat zij in de nachtelijke uren snelkraken bij vooral benzinestations en supermarkten pleegden. Ze gingen er vandoor in gestolen snelle auto’s met ‘valse’ kentekenplaten.

Enorme schadepostZe maakten in 2013 en 2014 voor meerdere tienduizenden euro’s aan rookwaren buit en richtten daarbij voor vele duizenden euro’s schade aan. De diefstallen vonden onder meer plaats in Genderingen, Ochten, Hummelo, Huissen, Angeren, Wehl, Echteld en Groenlo, maar ook elders in het land.
Samenwerking
Bij de aanhoudingen en doorzoekingen die in negen woningen plaatsvonden, werd samengewerkt met de politie in Veenendaal.
Inbeslagname
Er werden de nodige spullen in beslag genomen waarvan onderzocht wordt of deze van diefstal afkomstig zijn. Het team trof er ook een auto met valse kentekenplaten aan. Onderzocht wordt of de auto van diefstal afkomstig is.  Naar de mannen loopt al geruime tijd een onderzoek. Zij zijn ingesloten voor verhoor.
Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda