Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Ruim 300 deelnemers aan start ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap0

Ruim 300 deelnemers aan start  ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap
Nieuws | 12-9-2014 om 17:17 door Ellen Zo’n 300 deelnemers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de derde editie van de ABN AMRO Marathon Nationaal Landschap.

Op zondag 21 september kunnen wandelaars zich nog inschrijven vanaf 8.00 uur, hardlopers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur. De start is bij de sporthal bij het Gerrit Komrij College. Het startschot voor de marathon en de duo-marathon wordt om 10 uur gegeven. De finish is op de Noordzijde van de Markt. Ook kan jeugd tussen 6 en 17 jaar zich vanaf 11.00 uur inschrijven voor de Scholtenbrugrun.

 

De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om een route uit te zetten langs de mooiste plekken van Winterswijk. Eddie Grotenhuis vertelt: “We hebben in grote lijnen de route van vorig jaar aangehouden. Met name in het laatste deel hebben we wat aanpassingen gedaan. Dit jaar lopen we bij de familie Te Peele door de koeienstal, gaan we bij Vivaldi door het restaurant, over het terrein van de Twee Bruggen en CampoingWieskamplangs de steengroeve, de nieuwe atletiekbaan en in de Scholtenbrug tussen de schapen van de Landschapskudde door. Ook hebben we dit jaar weer muziek onderweg en natuurlijk de lekkere hapjes bij de acht rustpunten. Belangrijk tijdens dit evenement is het genieten en het steunen van het goede doel, het is dus geen wedstrijd.

 

Kidsrun

Voor de jeugd van 6 t/m 17 jaar wordt een Scholtenbrugrun gehouden. “Alle kinderen die van een sportieve en leuke uitdaging houden kunnen deelnemen aan de Kidsrun. Ze kunnen kiezen uit 1 km (11.25 uur) of 3 km (11.40 uur). De start en finish zijn op het marktplein in het centrum van Winterswijk (voor café Kronenhuis). Ze kunnen zich vanaf 11 uur op de Markt inschrijven. De kosten zijn € 1,- voor de 1 km en € 3,- voor de 3 km. De opbrengsten van de Scholtenbrugrun gaan ook naar het goede doel. Voor alle deelnemers hebben we een aardigheidje en voor de winnaars hebben we leuke prijzen”, aldus Eddie Grotenhuis.

 

Opbrengst voor het goede doel

De opbrengst van het evenement gaat naar de Stichting Hunebulten Sport voor het realiseren van voorzieningen voor mindervaliden op de nieuwe atletiekaccommodatie en het organiseren van eenclinic voor deze doelgroep.

 

Informatie voor toeschouwers

Op de website vindt u onder ‘Evenementen/Toeschouwers’ informatie over plekken waar u onderweg de deelnemers kunt aanmoedigen. Ook vindt u daar een schema met doorkomsttijden van de marathonlopers. Voor meer informatie kijk op www.marathonwinterswijk.nl

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda