Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Notoire wegmisbruiker hard aangepakt1

Notoire wegmisbruiker hard aangepakt
Nieuws | 20-9-2014 om 20:34 door Ellen De Aaltense politie heeft na overleg met de officier van justitie en de divisie vorderingen van het CBR,

na veelvuldige verkeersovertredingen en asociaal verkeersgedrag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Aalten. 

Daarnaast wordt zijn dossier naar het CBR doorgestuurd die een onderzoek naar de rijvaardigheid / geschiktheid zal uitvoeren en zeer waarschijnlijk een educatieve maatregel zal opleggen.

De politie in Aalten kreeg het afgelopen jaar (sinds de man in bezit was van zijn autorijbewijs) meerdere meldingen van gevaarlijk rijgedrag over de jongeman. Zo haalde hij in waar dat niet kon, reed veel te hard en deed veelvuldig aan bumperkleven.Ook drukte hij mensen die opmerkingen over zijn rijgedrag hadden, bijna van de weg door plotseling voor hen op de rem te gaan staan. Het is volgens de politie een wonder dat zijn rijgedrag tot nu toe niet tot ernstige ongelukken heeft geleid.

De man kreeg regelmatig waarschuwingen en bekeuringen van de politie. Het lukte echter telkens niet om de man op heterdaad te pakken waardoor hij moeilijk strafrechtelijk kon worden aangepakt. Wel werden alle meldingen zorgvuldig vastgelegd en zo werd een dossier opgebouwd tegen de man. Op basis van vele getuigen en getuigen verklaringen kon de man nu wel worden aangepakt.

De man is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast zal het Openbaar Ministerie hem vervolgen voor de diverse verkeersovertredingen in het afgelopen jaar. Zijn dossier is ook doorgestuurd naar het CBR die zeer waarschijnlijk een eduactieve maatregel zal opleggen. Deze cursus à € 850 euro moet de man zelf betalen en verplicht volgen op straffe van ongeldigheid van zijn rijbewijs. Ook kan het CBR andere straffen opleggen en bijvoorbeeld besluiten zijn rijbewijs een tijd ongeldig te verklaren.

Dankzij alle getuigenverklaringen en meldingen is deze man nu een tijd van de weg af. De politie wil mensen dan ook oproepen ascociaal verkeersgedrag te blijven melden. Ook al kan hier niet atlijd direct tegen worden opgetreden er wordt wel degelijk binnen de mogelijkheden actie op ondernomen.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda