Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Mindervaliden ook aan starthek Zwarte Cross 2015!0

Mindervaliden ook aan starthek Zwarte Cross 2015!
Nieuws | 13-10-2014 om 17:14 door Ellen Drie nieuwe Zwarte Cross klassen: Buddyseatklasse, Stilettorace en Crashtaffette!

De organisatie van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, maakt vandaag met veel trots drie nieuwe crossklassen bekend, namelijk: Buddyseatklasse, Stilettorace en Crashtaffette. In deze klassen zullen respectievelijk mindervaliden met hun begeleiders, vrouwen en vriendengroepen deelnemen aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross. De inschrijvingen starten op 3 november. Twee weken later, op 17 november, start de algemene voorverkoop van de 19de editie van het festival.

Buddyseatklasse
Vorig jaar lanceerde festivaldirectrice Tante Rikie de “Duw Crew”. Hierbij konden rolstoel gebonden bezoekers op een festivaldag naar keuze beschikken over twee duwers, zodat ze een keer een dag geen beroep op hun kameraden, vriendinnen of familieleden hoefden te doen. De lovende reacties die Rikie hierop ontving, inspireerden tot een nog beter idee: de Buddyseatklasse. Vrienden of familieleden van mensen die permanent aan een rolstoel gebonden zijn, krijgen de gelegenheid om een voertuig te bouwen waarin hun mindervalide ‘buddy’ kan meerijden of beter nog: zelf kan rijden!

In de Crashtafette staat niet alleen motorisch geweld centraal, maar ook het uithoudingsvermogen, het muzikaal talent, de dorst en de creativiteit van de deelnemers. Tijdens de Stilettorace krijgen de dames de kans om de door mannen gedomineerde motorcrosswereld wakker te schudden en te laten zien dat vrouwen ook als de beste kunnen gas geven.

In het nieuwe jaar zal er nog een vierde nieuwe crossklasse door de organisatie bekend gemaakt worden.

Voorverkoop start op 17 november!
Op 17 november start om 11:00 uur de algemene voorverkoop van de Zwarte Cross 2015. Slimme crossers zijn er dan gelijk bij! De eerste programma namen worden namelijk in het nieuwe jaar bekend gemaakt en het vertrouwen van de vroege beslissers in Tante Rikie wordt beloond met de ‘Grote Denkers Korting’. 

Kijk op de site van de Zwarte Cross voor meer informatie over de nieuwe klasses. www.zwartecross.nl

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda