Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Behind the Corner Live met Shaking Godspeed en DÉMIRA0

Behind the Corner Live met Shaking Godspeed en DÉMIRA
Nieuws | 1-12-2014 om 17:23 door Ellen Op 20 december is er weer een nieuwe live editie van Behind the Corner in De Radstake met optredens van Shaking Godspeed, DeMIRA, de jonge band Putrid en
een integrale uitvoering van Pink Floyd’s meesterwerk Dark Side of the Moon door roulatieformatie Hooked van organisator en gitarist Meindert Bussink.

SHAKING GODSPEED
Na diverse bandwisselingen vonden de twee originele leden, zanger/gitarist Wout Kemkens en drummer Maarten Rischen, afgelopen jaar de perfecte muzikanten voor een nieuw hoofdstuk van Shaking Godspeed: Alex van Damme en Rocco Ostermann. Welcome Back Wolf, live opgenomen in een verlaten zijdespinnerij in Nijmegen, is het derde album van de band dat net als zijn voorgangers goed werd ontvangen bij fans en de pers. Na het eerste album AWE (2010) volgden al snel headline-tours en alle benodigde prime time media-optredens, voorprogrammashows voor reuzen als Deep Purple en festivals als Sziget werden al snel van de ‘bucket list’ afgestreept. AWE ging de recensieboeken in als ‘het beste dat de Nederlandse rock heeft voortgebracht’, werd verkozen tot Album van het Jaar op MusicFrom, en tijdens het tweede seizoen van de Nederpopshow werd Shaking Godspeed als band van het jaar gebombardeerd. Opvolger Hoera (2012) kende een soortgelijke ontvangst, en werd bovendien samen met z’n voorganger uitgebracht op het Duitse labal Drakkar. 

DÉMIRA
Op haar tiende zong DÉMIRA al ‘Ik wil ook noar de koreg; van ‘s avonds laat tot ‘s morgens vroeg; moar ik bun nog völs te klein’ dat gezeur is gaar nie fijn. Ik wil rocken, hard rocken’. De inmiddels zeventienjarige ‘s-Heerenbergse is nu succesvol met haar Rock ‘n Roll Folk. Na de finale van televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' in 2013, speelde ze een uitverkochte tour in de poptempels van Nederland, waaronder o.a. Paradiso, Tivoli, de Oosterpoort en 't Paard van Troje en in het voorprogramma van internationale artiesten, waaronder Maria Mena (NO), John Newman (UK) en Boy & Bear (AU). In februari 2014 kwam haar EP Indigo uit met de gelijknamige single en eind april werd ze uitgeroepen tot Radio 2 Talent.
Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda