Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Glasvezelproject Achterhoek vraagt meer tijd0

Glasvezelproject Achterhoek vraagt meer tijd
Nieuws | 30-4-2015 om 16:27 door Ellen Inwoners van het buitengebied van de Achterhoek moeten geduld hebben voordat ze aangesloten worden op het glasvezelnetwerk.

Provincie en gemeenten hebben meer tijd nodig om de Europese wetgeving te bezweren. Wat een simpele vraag aan de Europese Commissie leek te zijn, wordt een ingewikkeld pad. ‘Brussel maakt het ons niet makkelijk’, bromt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

 

“We doen iets nieuws. Via de overheid glasvezel aanleggen is nog niet vertoond. Dat het dus een hele toer  zou worden, dat wisten we. Maar Brussel maakt het ons nu niet makkelijk”. Gevolg is dat de vraagbundeling niet voor de zomer van start gaat. Wanneer wel is onduidelijk. De bestuurders praten half mei over de ontstane situatie en zetten dan een koers uit.

 

Brussel is in praktijk de Europese Commissie. De commissie toetst om te zorgen dat het bedrijfsleven niet verdrongen wordt door investeringen van de overheid. In de praktijk van het project om huishoudens en bedrijven het buitengebied van de Achterhoek op snel internet aan te sluiten leidt dit tot vragen over de kernen waar wel en geen andere aansluitingen voor internet zijn (zogenaamde ‘grijze en witte gebieden‘) en over de wijze van financiering van de plannen.

 

Begin van het jaar zijn de 10 gemeenten in de Achterhoek en de provincie Gelderland enthousiast van start gegaan. De vertraging is echter geen reden om bij de pakken neer te zitten. Gedeputeerde Van Dijk: “Ik heb de afgelopen week de meeste collega-bestuurders gesproken. En één ding is daarbij duidelijk geworden: van opgeven wil niemand weten. De vertraging is een flinke tegenvaller, maar we gaan door!”. 

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda