Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Ambitie Provincie Gelderland: grote sportevenementen en sport voor iedereen0

Ambitie Provincie Gelderland: grote sportevenementen en sport voor iedereen
Nieuws | 12-11-2015 om 18:23 door Ellen Provinciale Staten hebben op 11 november de nieuwe sportplannen vastgesteld met het programma Gelderland Sport! 2016-2019.

De provincie zet sport in vanuit drie pijlers: de economische kracht van sport, de maatschappelijke kracht van sport én de sportieve kracht van excellente prestaties. Sport is voor en van iedereen. Vanuit die gedachte zet de provincie extra in op het bereikbaar maken van sport voor mensen met een beperking. Zij moeten op alle niveaus aan sport kunnen deelnemen.

Sportevenementen stimuleren  economie

Sportevenementen zijn een goede motor  voor de Gelderse economie en dragen bij aan breed enthousiasme en deelname van recranten en amateurbeoefenaars aan de verschillende sporten. Het gaat dan om grote (inter)nationale evenmenten zoals WK volleybal 2015 en de Giro 2016. Maar ook de Zevenheuvelenloop of Outdoor Gelderland  zijn voorbeelden van evenementen waaraan topsporters maar vooral veel recreanten deelnemen. Topsporters zijn een belangrijke bron van inspiratie om te gaan sporten en trekken publiek. Er is rondom evenementen volop ruimte voor ‘side events’, activiteiten van verenigingen, sportclubs, scholen  en ondernemers.

Open club

Om ook mensen die niet structureel in verenigingsverband sporten, kennis te laten maken met sport omarmt de provincie de NOC*NSF gedachte van een open club. Daarbij  bieden sportclubs activiteiten voor buurtbewoners of  bieden zij samen  met kinderopvang en  verenigingen zoals Scouting sportieve activiteiten voor een breed publiek. Gedeputeerde Markink: “Deze open clubs kunnen een spilfunctie in de lokale samenleving vervullen”.  In 2016 zullen de plannen verder worden uitgewerkt.

Bid voor EK Atletiek

Provinciale staten heeft op 11 november ook ingestemd met een reservering van 1.2 miljoen Euro om een ‘bid’ uit te brengen voor de EK Atletiek in 2019. De Atletiekunie wil samen met de provincie Gelderland en de stad Apeldoorn de Europese Kampioenschappen Indooratletiek 2019 in Omnisport Apeldoorn organiseren.  In januari 2016 worden de organisatieplannen in de bidprocedure officieel bekend gemaakt aan de Europese Atletiekfederatie. In mei 2016 beslist de Europese Federatie aan welke stad de organisatie van de EK Indoor 2019 wordt toegewezen. 

Samenwerken

Bij de uitv oering van de plannen werkt de provincie Gelderland intensief samen met andere organisaties op het terrein van sport. Daarmee is Gelderland onderdeel van een omvangrijk netwerk van lokale verenigingen en organisaties tot gemeenten, steden en rijksoverheid, bonden, sportorganisaties en bedrijven.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda