Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Appels en (veel) meer tijdens traditionele Appeldag 20160

Appels en (veel) meer tijdens traditionele Appeldag 2016
Nieuws | 8-9-2016 om 13:11 door Ellen Net als in voorgaande jaren organiseert stichting Boerengoed Achterhoek eind september de Appeldag bij gebouw Wilhelmina in Kotten.

Dit jaar gebeurt dat op 25 september. Er is een extra persdag op 22 oktober. ,,Vorig jaar is het ongelooflijk druk geweest,” aldus Henk Beskers, secretaris van de stichting. ,,Daarom is dit jaar de capaciteit van de sappers vergroot tot maximaal 750 kilo per uur. Wie appels wil laten persen kan zich aanmelden bij Willy Stemerdink via w.stemerdink@kpnmail.nl.

Nieuw dit jaar is een demonstratie van onze puntdraadmachine en er zal meer aandacht zijn voor kunst en cultuur. Appeldag 2016 belooft een weer een gevarieerd evenement te worden met het persen van appels, informatie, de standhoudersmarkt leuke (streek)producten, kunst en cultuur,  het determineren van appelrassen door een pomoloog, advies van een kweker, demonstraties, muziek lekker eten van de vrouwkookleu en activiteiten voor kinderen als appels poffen en schilderen met appelmoes.

Puntdraadmachine

Tijdens deze Appeldag wordt voor het eerst de puntdraadmachine van de stichting gedemonstreerd waarmee prikkeldraad gemaakt wordt. ,,Die is van eind 1800 en door ons volledig gerestaureerd”, aldus Oonk. ,,Dat is echt een unieke machine.”

De Appeldag vindt plaats op 25 september tussen 10 en 17 uur bij het verenigingsgebouw Wilhelmina aan de Meester Meinenweg 1 in Winterswijk Kotten.  De entree is € 5,- per persoon.  Parkeren is gratis net als de entree voor kinderen tot twaalf jaar. Aanmelden voor de sappers kan bij Willy Stemerdink: w.stemerdink@kpnmail.nl.

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda