Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Oost Gelre licht op met campagne ‘Light it up’!0

Oost Gelre licht op met campagne ‘Light it up’!
Nieuws | 8-11-2017 om 17:51 door Maarten De gemeente Oost Gelre vindt het belangrijk dat haar jongeren veilig door het donker fietsen.

Daarom komt de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ binnenkort naar onze gemeente. Op woensdagmiddag 15 november is het promotieteam aanwezig bij het Graafschap College in Groenlo. Op maandag 20 november (Lichtenvoorde) en dinsdag 21 november (Groenlo) is het team bij Scholengemeenschap Marianum.

 

Tijdens de actie voert het team gesprekken met de jeugd over het belang van goede fietsverlichting. Ook daagt ze uit om deel te nemen aan de challenge die de bekende vlogger Gio Latooy is gestart. Fietsers waarbij de verlichting op orde is krijgen een lot voor de zogenaamde lichtloterij. Is de verlichting kapot en heeft de fietser zelf geen vervangende verlichting mee? Dan worden ter plekke nieuwe lampjes aangeboden.

 

Deel jouw foto of video met #Lightitup!

Doe jij ook mee met de challenge van Gio? En ben jij ook te zien in het donker? Deel dan jouw foto, video of berichtje onder #Lightitup! Onder de leukste video’s of foto’s wordt zelfs een tablet verloot. Meer informatie, foto’s en uitleg van de challenge is te vinden op de Facebookpagina ‘GelderlandVeilig’ of volg de campagne op Twitter via @lightitup2017.

 

‘Light it up’: 40 acties en 8000 fietslampjes in Gelderland en Overijssel

Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland wil met “Light it up!” zowel fysiek licht verspreiden als ook de boodschap: ‘We fietsen met z’n allen met verlichting’ uitdragen. In totaal worden circa 40 acties uitgevoerd in Gelderland en Overijssel, waarmee naar verwachting zo’n 8000 fietsers voorzien worden van fietslampjes. De campagne duurt nog tot midden december.

 

 

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken



Bios agenda