Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Bier populairst onder carnavalgangers, jongeren aan de sterke drank0

Bier populairst onder carnavalgangers, jongeren aan de sterke drank
Nieuws | 8-2-2018 om 15:20 door Maarten Bier blijft in algemene zin het populairste drankje voor carnavalvierend Nederland.

Vooral onder mannen is bier het populairst; 89,5 procent bestelt tijdens carnaval een pilsje. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun drinkgedrag.

 

Brabanders drinken veruit het meeste bier (70,7%), gevolgd door de Limburgers (65,3%) en Overijsselaars met 60,8%. Noord-Brabanders drinken daarnaast de meeste sterke drank (16,2%) en mixdrankjes (29,8%). In Limburg houden ze het hoofdzakelijk bij bier (65,3%) en drinken ze ook verrassend veel fris en water (55,9%).

 

In tegenstelling tot de mannen wordt onder de vrouwen ook veel wijn gedronken (35,8 procent).

Jongeren drinken tijdens carnaval meer sterke drank en shotjes dan oudere generaties.

Van de jongeren van 20 jaar en jonger geeft 69,9 procent van de ondervraagden aan shotjes te nuttigen tijdens carnaval en 61,6 procent van hen drinkt tijdens carnaval ook sterke drank zoals wodka en tequila.

 

Gemiddeld aantal glazen alcohol

Meer dan de helft van de ondervraagden (52,6 procent) geeft aan tijdens de carnavalsweek meer dan vijftien glazen alcohol te nuttigen. Daarnaast valt op dat jongere generaties meer geld aan drank uitgeven dan oudere generaties.

 

Uit het onderzoek komt zelfs een duidelijke trend naar voren: naarmate mensen ouder worden, geven zij tijdens carnaval minder geld uit aan alcoholische dranken. Zo geeft het grootste deel van de jongeren (74,9%) tussen de 21 en 30 jaar tussen de 50 en 200 euro uit aan drank, terwijl het merendeel van de mensen van 50 jaar of ouder niet meer dan 25 euro uitgeeft.

 

Rijden onder invloed

Ondanks de verhoogde alcoholconsumptie, zijn de meeste carnavalsvierders verantwoordelijke chauffeurs. 93,7 procent van de ondervraagden is dan ook nog nooit dronken achter het stuur gekropen. Wel is 4,3 procent van deze groep ooit wel eens bij een dronken bestuurder ingestapt. 6,3 procent van de ondervraagden geeft toe wel eens met een slok teveel op achter het stuur gezeten.

 

Opvallend: onze zuiderburen, de Belgen, gaan veel vaker dronken de weg op. Maar liefst 22,3 procent (meer dan 3 keer zoveel als de Nederlanders) geeft aan wel eens een keer dronken achter het stuur te hebben gezeten.

 

Als het op rijden onder invloed aankomt, blijken jongeren verantwoordelijker dan ouderen. Feestvierders tussen de 30 en 40 jaar belanden het vaakst met een slok teveel op achter het stuur. Ruim een op de tien (11,9 procent) dertigers is namelijk minimaal één keer dronken achter het stuur gekropen tijdens carnaval.

 

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.feestkleding365.nl/carnaval-2018#alcohol

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Het is bijna zover! De eindexamens 2018. Ik:
Bios agenda