Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl Mananafotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Burgemeester Bengevoord: “Hang vlag uit voor bevrijding Winterswijk”0

Burgemeester Bengevoord: “Hang vlag uit voor bevrijding Winterswijk”
Nieuws | 27-3-2020 om 11:28 door Maarten Burgemeester Joris Bengevoord roept alle inwoners van Winterswijk op om op dinsdag 31 maart de vlag uit hangen om de bevrijding van Winterswijk te herdenken.
Op dinsdag 31 maart is het precies 75 jaar geleden dat Winterswijk werd bevrijd door Britse troepen, maar vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten rondom de herdenking afgelast. Burgemeester Bengevoord wil deze bijzondere dag echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. 
In een video die via de gemeentelijke website en sociale media is verspreid, roept hij alle inwoners van zijn gemeente op om dinsdag massaal de vlag uit hangen om de bevrijding van Winterswijk te vieren en te herdenken. 
“Niemand had verwacht dat we uitgerekend in dit jubileumjaar te maken zouden krijgen met de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt burgemeester Bengevoord. “De coronacrisis laat ons zien hoe belangrijk onze vrijheid is. Ik hoop dat heel veel inwoners dinsdag de vlag uithangen om te laten zien dat zij onze vrijheid belangrijk vinden en zich met elkaar verbonden voelen.”
Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie

Poll

Ik blijf binnen om de verspreiding van het coronavirus te beperkenBios agenda